Teräshormi-kiuas yhdistelmä on turvallinen oikein asennettuna ja käytettynä

Julkisuudessa on viime kuukausina käsitelty teräshormi-kiuas yhdistelmän paloturvallisuutta. On syytä muistaa, että Suomessa on käytössä kymmeniä tuhansia kiuas-teräshormi yhdistelmiä, joita lämmitetään turvallisesti viikoittain ja useamminkin. Pelkästään Harvian teräshormi-kiuas yhdistelmiä on asennettu yrityksen 60-vuotisen historian aikana useita kymmeniä tuhansia.

Koska teräshormien määrä on Suomessa viime vuosina voimakkaasti kasvanut, myös asennusvirheitä tehtäneen entistä enemmän. Väärin toteutetuista asennusratkaisuista ja liitoksista syntyy tulipaloriski. On siis ensiarvoisen tärkeää noudattaa sekä tulisijan että teräshormin asennus- ja käyttöohjetta.

Teräshormi-tulisijayhdistelmä on turvallinen, kun

1) sekä teräshormin että tulisijan asennusohjeen määräyksiä on noudatettu
2) sekä teräshormia että tulisijaa käytetään asennus- ja käyttöohjeen mukaisesti

Rakennushankkeeseen ryhtyvä ja kohteen vastaava mestari ovat lopulta vastuussa siitä, että tulisijalle valitaan oikea hormi. Ammattitaitoinen asentaja vastaa asennusohjeiden mukaisesta asennuksesta.

Oikein käytettynä Harvian puulämmitteisten kiukaiden savukaasujen keskimääräinen lämpötila ei ylitä 600 astetta, joten Harvia-kiuas on turvallinen asentaa T600-lämpötilaluokkaan kuuluvan piippuratkaisun, kuten Harvia-teräspiipun kanssa.

Lataa tästä Harvia-teräspiipun asennus- ja käyttöohje.
Tutustu puulämmitteisten tuotteiden asennus- ja käyttöohjeisiin.