IKI-Kiuas Oy:n kopiointiväitteet hylätty

IKI-Kiuas Oy:n julkisuudessa hyökkäävästi esittämät kopiointiväitteet Harvia Oy:tä vastaan osoittautuivat perättömäksi mainostempuksi.

IKI-Kiuas Oy haastoi oikeuteen mallisuojan rikkomisesta Harvia Oy:n, Mondex Oy:n ja Narvi Oy:n. IKI-Kiuas Oy väitti mediassa, että yrityksen perustaja Jouni Kerrman on keksinyt avonaiset verkkokiukaat ja niin sanotun verkkokiuasteknologian. Väitteen mukaan heillä olisi myös yksinoikeus avonaisiin kiukaisiin.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi IKI-Kiuas Oy:n kanteet ja tuomitsi IKI-Kiuas Oy:n sekä Jouni Kerrmanin maksamaan Harvia Oy:n oikeudenkäyntikulut, yhteensä 25 000 €.

Harvia Oy:n muotoilemat Kivi- ja Legend-kiuasmallit ovat mallioikeuslain tarkoittamalla tavalla uusia ja yksilöllisiä malleja. Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt mallisuojat huolellisten tutkimustensa jälkeen, näin ollen kopiointiväitteet ovat asiattomia ja loukkaavia. Harvia Oy harkitsee kanteen nostamista IKI-Kiuas Oy:tä vastaan maineen likaamisesta.

Lisätietoja asiasta antaa Pertti Harvia, tekninen johtaja puhelin 0207 464 012, sähköpostiosoite pertti.harvia@harvia.fi