Tapio Pajuharjusta Harvian uusi toimitusjohtaja – Pertti Harvia siirtyy hallituksen jäseneksi

Tapio Pajuharju on Harvian uusi toimitusjohtaja. Pajuharju on ollut Harvian hallituksen jäsenenä vuodesta 2014. Lumenen ja Hartwallin toimitusjohtajana aikaisemmin toimineella Pajuharjulla on kotimarkkinan lisäksi vahva osaaminen Venäjän ja Yhdysvaltojen markkinoista. Uudessa tehtävässään viimeistään 30.6. aloittavan Pajuharjun odotetaan vauhdittavan Harvian kasvua. Nykyinen toimitusjohtaja Pertti Harvia jatkaa aktiivista saunaelämää Harvian hallituksen jäsenenä.

Maailman johtava kiuasvalmistaja hakee nyt kasvua kansainvälisiltä saunamarkkinoilta. Tapio Pajuharjun tehtävänä on luotsata hyvässä kunnossa oleva Harvia entistä vahvemmin vientimarkkinoille.

– Tapio Pajuharjun pitkän ja kansainvälisen työuran sekä monipuolisen johtamiskokemuksen avulla Harvia ottaa seuraavan harppauksen liiketoiminnan ja myyntiverkoston kansainvälistämisessä. Nimitys on osoitus siitä, että Harvia on vetovoimainen yhtiö, joka kiinnostaa arvostettuja ja kokeneita johtajia. Kiitämme Pertti Harviaa omistautumisestaan ja tarmosta, jolla hän on rakentanut Harviaa alan huipputoimijaksi. Olemme tyytyväisiä, että voimme edelleen hyödyntää hänen pitkää kokemustaan hallitustyöskentelyssä, sanoo Harvian hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola.

Pajuharju siirtyy Harvialle Hartwallin toimitusjohtajan tehtävästä, jossa hänen keskeisin vastuunsa oli yhtiön liiketoiminnan ja markkina-aseman kasvattaminen Suomessa ja kansainvälisesti mm. Pohjoismaissa, Venäjällä ja Alankomaissa. Sitä ennen Pajuharju toimi kymmenen vuotta Lumenen toimitusjohtajana, minkä aikana hän edisti lukuisia kansainvälistymiseen, tuoteportfolion kehittämiseen ja brändiuudistukseen liittyviä hankkeita.

– Vetää kyllä erittäin nöyräksi, kun katsoo mitä Harviassa on saatu aikaan 60-vuotisen historiansa aikana. On sekä ilo että kunnia tulla mukaan menestyvään suomalaisyritykseen yhdessä CapManin ja Harvian perheen kanssa. Toimiessani Harvian hallituksessa olen päässyt näkemään, että yhtiöllä on jo erittäin osaava tiimi, vahva asema sekä kattava tarjonta kotimaassa sekä valikoiduilla vientimarkkinoilla. Erityisenä painopistealueenani tulee olemaan Harvian kansainvälisen kasvun vauhdittaminen sauna- ja hyvinvointimarkkinalla myynti-, markkinointi- ja brändistrategian vahvistamisen kautta. Lisäksi yrittäjämäinen toiminta ja mahdollisuus lähteä mukaan Harviaan sijoittajana ovat minulle tärkeitä, uusi toimitusjohtaja Tapio Pajuharju toteaa

Sauna-alan kasvupotentiaali maailmalla on erittäin suuri. Saavutetun markkina-asemansa vuoksi Harvia on aitiopaikalla lunastamassa nämä mahdollisuudet. Tällä hetkellä Harvia vie tuotteitaan yli 65 maahan ja Keski-Suomen Muuramen lisäksi yhtiöllä on omat tuotantolaitokset Kiinassa, Virossa ja Venäjällä. Harvian 47 miljoonan euron liikevaihdosta 60 prosenttia tulee viennistä.

– Harvian tärkein menestystekijä on osaava henkilöstö. Kun tähän yhdistetään erinomainen tuotekehitys ja tehokas tuotanto, syntyy vahva kehityshakuinen yrityskulttuuri. Sekä kotimaisessa että kansainvälisessä kilpailussa pärjäämme korkean asiakasuskollisuuden ja arvostetun brändin ansiosta, Pajuharju kertoo.

Pertti Harvia siirtyy hallituksen jäseneksi

Vuonna 2014 Harviaan tuli mukaan pääomasijoitusyhtiö CapMan. Tuolloin Harvian johto lähestyi eläkeikää ja etsi kumppania, joka mahdollistaisi sukupolvenvaihdoksen ja tukisi yhtiön kasvua kuitenkaan muuttamatta sen ydintä. Harvian nykyinen toimitusjohtaja Pertti Harvia (65) siirtyy nyt hallituksen jäseneksi ja on yhä edelleen vahvasti mukana kehittämässä isänsä perustamaa yhtiötä.

– Tapio Pajuharju on erinomainen valinta Harvian johtoon. Hän tuntee toimialan ja lisäksi hän tuntee Harvian. Haluan toivottaa Tapsan tervetulleeksi tähän energiseen porukkaan ja uskon, että hän on oikea henkilö viemään Harviaa seuraavalle tasolle. Olen 45-vuotisen työsuhteeni aikana toiminut erilaisissa tehtävissä osa-aikaisesta metallityöntekijästä toimitusjohtajaan ja odotan innolla tulevaa tehtävääni hallituksen jäsenenä tässä kasvutarinassa yhteistyössä CapManin kanssa, hallitusrooliin siirtyvä Pertti Harvia kertoo.